Creșterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus a generat o adevărată stare de panica și în România.

Fiind alarmați de mesaje false aparute in mediul online, românii au ales să se pregătească pentru ce este mai rău. Așa că au plecat în căutarea măștilor de protecție și alimentelor pentru zile negre.

În marile magazine din București, rafturile erau mai mult goale

“Este ca într-o zi din preajma unei sărbători”, a declarat George Bădescu, unul dintre reprezentanţii marilor retaileri care s-a întâlnit astăzi cu ministrul Sănătății. Autoritățile fac din nou apel la calm și dau asigurări că exista stocuri suficiente de alimente, scrie Tvr.ro.

Rafturi goale în magazine din cauza isteriei coronavirus

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Rafturile cu făină, mălai, ulei, paste, conserve, produse de curăţenie şi dezinfecţie, dar şi hârtie igienică sau mâncare pentru câini şi pisici erau goale în multe hypermarketuri din Capitală.

Într-unul dintele ele, făina albă lipsea și din stoc

Clienţii spun totuşi că nu îşi fac provizii din cauza isteriei legate de coronavirus. Unii dintre ei au admis că se pregătesc pentru o eventuală situaţie de criză.

Potrivit reprezentanţilor unui hypermarket, vânzările la aceste produse au crescut cu 40 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar livările făcute pe internet au crescut cu 300 la sută.

Reprezetanții marilor reţele comerciale s-au întălnit azi cu ministrul Sănătății

Conducerea Ministerului Sănătății liniștește populația și spune după discuțiile cu reprezentanții marilor magazine că există stocuri de alimente pentru o lungă perioadă de timp.