Autorităţile americane au anunţat că mai multe persoane de la bordul unui vas de croazieră, ţinut în largul coastei Californiei, s-au infectat cu noul coronavirus.

Vasul “Grand Princess” transportă peste 3 mii de persoane şi ar urma să acosteze într-un port, unde se vor face noi teste, iar bolnavii vor fi plasaţi în carantină.

În Statele Unite sunt 335 de cazuri confirmate,  din care 16 au fost anunţate în ultimele 24 de ore. În total, 17 persoane au murit.

Corespondenţă din Washington, reporter RRA: “21 de persoane de la bordul unui vas de croazieră, aflat în apele de coaste ale Californiei, sunt infectate cu noul coronavirus. Într-o conferinţă de presă, aseară, vicepreşedintele Mike Pence, a spus că au fost testate iniţial 46 de persoane din cele 3.533 aflate la bordul masivului vas de croazieră “Grand Princess”. Oficialii sistemului de sănătate, care au încercat să identifice dacă virusul circulă pe “Grand Princess” au decis să facă testele, după ce un pasager aflat la bordul vasului, într-un voiaj precedent, a murit în februarie, din cauza virusului.”

Luăm toate măsurile necesare pentru însănătoşirea americanilor de pe “Grand Princess

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

Mike Pence: “Toţi pasagerii şi membrii echipajului vor fi testaţi pentru coronavirus. Vreau să asigur publicul american că, aşa cum am procedat cu americanii reveniţi din China şi cu cei reveniţi de pe celălalt vas de croazieră din Japonia, luăm toate măsurile necesare pentru însănătoşirea americanilor de pe “Grand Princess” şi tot atât de important, pentru a proteja sănătătatea publicului american şi preveni răspândirea bolii în comunităţile acestei ţări.”

Din cele 3.533 de persoane aflate pe vasul “Grand Princess”, 1.111 sunt membri ai echipajului, din 54 de ţări.