Coronavirus alert! Efecte devastatoare pe plan mondial. Hollywood-ul simte deja impactul coronavirusului ( COVID-19) pe măsură ce boala se răspândește de la epicentrul său din Wuhan, China. Virusul reprezintă un pericol pentru producția de film dar si pentru parcurile tematice.

„Poate avea un impact destul de devastator asupra companiilor și a industriei cinematografice”, a declarat Sky Moore, partener la o firma de avocatură din America.

„Ultimul lucru pe care oamenii vor să îl facă este să meargă într-un parc de diertisment și cel de-al doilea lucru pe care vor să îl facă este să meargă la film”.

Citește și: Bilanț îngrijorător! 110 țări sunt afectate de virusul COVID-10. Ce spune OMS?

De fapt, unele companii de la Hollywood au început deja să aibă un impact devastator pe plan mondial. Disney, care și-a închis parcurile de divertisment din Hong Kong și Shanghai, a anunțat joi că Tokyo Disney se va închide pentru cel puțin două săptămâni.

Compania a spus că închiderea celor două parcuri chineze vor genera  un colaps financiar , din care se va pierde cel puțin 175 de milioane de dolari.

„Mărimea precisă a impactului financiar depinde în mare măsură de durata închiderilor și de cât de repede putem relua operațiunile”, a declarat CFO-ul de la Disney, Christine McCarthy.

„Ne-am confruntat clar cu o scădere a veniturilor din cauza noului virus din China ”, a spus Gelfond, CFO IMAX, care a descris focarul drept „o provocare serioasă pe termen scurt” și „un eveniment rar, ieșit din comun”.

Cu toate acestea, el a menționat că teatrele din Hong Kong ale Imax au revenit după ce epidemia SARS (Sindromul respirator acut sever) din 2003 a închis o mare parte din industria cinematografică a teritoriului respectiv timp de câteva luni.

Dar impactul ar putea deveni mai sever pe măsură ce pandemia continuă – și se va răspândi în alte teritorii din întreaga lume.

Vineri, CBS, o companie de televiziune americană, a fost nevoită să oprească filmările producției  „The Amazing Race” din cauza coronavirusului.

Coronavirus alert! Studio-ul Paramount a anunțat că și-au schimbat programul de filmari

La începutul acestei săptămâni, Studio-ul Paramount a anunțat că și-au schimbat programul de filmari pentru ‘Misiune Imposibilă 7‘ planificat în Italia din cauza acestui nou virus care stârnește din ce în ce mai multă panică.

Așadar, studiourile de la Hollywood ar putea pierde cu ușurință sute de milioane de dolari din vânzările de bilete pierdute din cauza noul virus.