E ceva cu care copiii se vor juca, dar ei nu vor ști dacă acea entitate este fată sau băiat.

Păpușa fără gen, despre asta este vorba. Prima de acest fel din lume, arată revista ”Time”.

Copiii se vor uita, probabil mirați, la această creatură și se vor întreba ce este. Pentru că păpușile clasice au totuși caracteristici ale femeii sau ale bărbatului.

Păpușile care întruchipează femei au părul lung, au mici protuberanțe în zona pieptului, amintind de sâni. În timp ce păpușile care amintesc de bărbați au umerii lați, păr scurt.

Pe când noua păpușă, neutră, simbolizează un corp fără nicio caracteristică de gen. Dă senzația unui copil de șapte ani, înalt și slab.

Citește și: Romanii au talent. Copilul care ii va uimi pe jurati: ”Anul viitor vreau să îmi dau doctoratul în muzică, la Viena”

E drept că în pachetul care conține păpușa se mai află o întreagă garderobă, astfel încât utilizatorul să îmbrace manechinul după cum dorește. În acest fel conferindu-i și caracteristicile de gen, fată sau băiat.

Compania care a scos pe piață noua păpușă susține că a făcut în prealabil o cercetare de piață și a constatat că produsul se bucură de succes. Și asta pentru că sunt băieți care vor să se joace cu păpușile, dar și fetițe care nu se dau în vânt după asemenea jucării.

Astfel, păpușa va putea fi îmbrăcată, ba și coafată, pentru că are în pachet și peruci, după cum va dori utilizatorul.