Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

După nenumărate cercetări, specialiștii au ajuns la o concluzie uimitoare. Licoarea băută de milioane de oameni  poate contribui la prevenirea diabetului de tip 2. Cercetătorii suedezi nu s-au oprit aici. Ei au mers mai departe cu cercetările pentru a afla în ce mod trebuie preparată cafeaua pentru a reduce riscul de a dezvolta diabet. Concluzia lor a fost aceea că alegerea metodei de preparare influențează efectele cafelei asupra sănătății.

„Am identificat molecule specifice -„ biomarkeri ”- în sângele celor care participă la studiu, care indică aportul de diferite tipuri de cafea. Acești biomarkeri sunt apoi folosiți pentru analiza atunci când se calculează riscul de diabet de tip 2. Rezultatele noastre acum arată clar că cea care are un efect pozitiv în ceea ce privește reducerea riscului de a dezvolta diabet de tip 2 este cafeaua filtrată. Cafeaua fiartă nu are acest efect “, a mărturisit Rikard Landberg.

Citește și: Un specialist spulbera miturile! Bautura care poate aprinde scantei in asternuturi

Mai mult, prin utilizarea acestor biomarkeri, cercetătorii audemonstrat că persoanele care beau două-trei căni de cafea filtrată pe zi aveau un risc cu 60% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 decât persoanele care beau mai puțin de o cană de cafea filtrată pe zi.

Potrivit lui Rikard Landberg, mulți oameni cred în mod greșit că această băutură are efecte negative asupra sănătății.

,,Cafeaua fiartă crește riscul de boli cardiace și vasculare, datorită prezenței diterpenelor, un tip de moleculă găsită în cafeaua fiartă, au arătat studii anterioare. Dar s-a demonstrat că atunci când filtrați cafeaua, diterpenele sunt capturate în filtru. Drept urmare, obțineți beneficiile pentru sănătate ale multor alte molecule prezente, cum ar fi diferite substanțe fenolice. În cantități moderate, cofeina are, de asemenea, efecte pozitive asupra sănătății “, a mai precizat profesorul, potrivit siteului sciencedaily.com.

Diterpenele influențează în mod negativ metabolismul zahărului? Ei bine, cafeaua fiartă nu ajută la scăderea riscului de diabet, în modul în care o face cafeaua cu filtru.