Consumi banane la micul dejun? Un expert in nutritie a tras semnalul de alarma: “Nu sunt cea mai buna optiune”

Bananele sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe de pe planeta. In primul rand, acest fruct tropical este un adevarat depozit de minerale si vitamine care iti pot imbunatati sanatatea. In plus, au un gust unic si delicios caruia nu multi ii pot rezista.

Dacă consumi banane la micul dejun trebuie sa renunti la acest lucru!

In ciuda faptului ca bananele sunt gustoase si sanatoase, expertii in nutritie sustin ca nu este indicat sa le mancam dimineata, pe stomacul gol, informeaza DCnews.

Citește și: Nutritionist celebru: "Nu s-a inventat nimic mai echilibrat in materie de nutritie"

Dr. Daryl Gioffre, expert in nutritie, a explicat de ce nu este bine sa consumam banane la micul dejun.

“Bananele par a fi opțiunea perfectă pentru micul dejun, dar, cu o privire mai atentă, veți constata că bananele mâncate singure nu sunt cea mai bună opțiune, deoarece conţin 25% zahăr și acid moderat”, a spus nutritionistul.

Potrivit spuselor acestuia, bananele iti vor oferi un plus de energie, insa in curand te vei simti din nou obosit si infometat.

Chiar si asa, daca va doriti sa consumati bananele la prima masa a zilei, celebrul nutritionist va recomanda sa le consumati asociate cu alte alimente, cum ar fi grasimile sau condimentele sanatoase.

„Deoarece bananele sunt acide, va trebui să neutralizați acidul pentru a obține beneficiile potasiului, fibrelor și magneziului”, a conchis medicul.