Conopida este o leguma care trebuie consumata mai des, sustine medicul nutritionist Mihaela Bilic.

„Conopida e de multe ori uitată din meniu, o folosim ca decor în borcanele cu murături sau cel mult ca supă cremă. Ce ziceți de o salată-aperitiv pe bază de conopidă? Era preferata tatălui meu la petrecerea pe care o organiza de ziua numelui. Toți mesenii erau cuceriți de acest preparat neobișnuit și foarte gustos, care e cât se poate de simplu: conopidă fiartă cu maioneză și usturoi din belșug, Se servește rece, ca aperitiv, precum o salată de boeuf.

Și pentru a-i da un aer sofisticat, astăzi am să folosesc sosul Aioli, care e varianta spaniolă a maionezei cu usturoi…dar sună exotic, nu-i așa?! Indiferent ce nume poartă, ingredientele sunt aceleași: ulei (de rapiță în acest caz), gălbenuș de ou și usturoi. Iar caloriile sunt și ele din belșug, aproape 100cal/lingură- deci fiți zgârciți.

Citește și:

Conopida e o legumă ce merită consumată mai des, iar dacă americanii au decretat că brocoli este cel mai eficient aliment anticancer, vă confirm că nici conopida, așa palidă și albă, nu se lasă mai prejos.

Sfat practic: e mai bună a doua zi, după o noapte de stat la frigider. Și merge perfect ca și garnitură la pește”, a scris nutritionistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.