Iată faptele. Pentru care s-a ajuns în Justiție. Iar judecătorii au apreciat că este pur și simplu un abuz. Acest caz poate deveni un precedent.

În speță, contabila unui hotel din Insulele Canare a fost dată afară din postul ei, de către patroni. După ce lucrase aici vreme de 13 ani.

La rândul lor, patronii și-au spus că mai bine ”angajează” un robot în locul femeii, ca să țină gestiunea hotelului. Adică un program informatic de gestiune, arată AFP, citată de portatul www.ziarulromanesc.es.

Contabila însă nu s-a lăsat și a dat în judecată multinaționala unde fusese angajată, considerând că e un abuz ca ea să-și piardă pâinea, pentru ca în locul ei să fie ”angajat” un robot.

Citește și: Spania a ajuns la disperare. Coronavirusul a băgat spaima în ei

Iar Tribunaul din Las Palmas de Gran Canaria i-a dat dreptate. Judecătorii au declarat ”abuzivă rezilierea contractului unei lucrătoare de la o multinațională turistică, demisă după ce a lucrat timp de 13 ani ca funcționar, pentru a fi înlocuită cu un program informatic”, se arată în comunicatul oficial al Tribunalului.

În mod concret, judecătorii au arătat că folosirea roboților sau programelor informatice este o modalitate a patronilor de a atinge dreptul la muncă al oamenilor. Iar acest lucru, în viziunea Justiției spaniole, este inacceptabil.

”Automatizarea prin boți sau roboți, cu singura scuză că scade costurile, reduce dreptul la muncă”, arată judecătorii spanioli.

În cazul de față, așa cum a arătat contabila, totul s-a întâmplat încă din luna martie a acestui an. Atunci a primit de la patronii ei o scrisoare în care era informată că e dată afară din post din ”motive tehnice”.

Deci nu era nici pe departe vorba de vreun reproș la adresa ei, în felul în care își făcuse treaba, conform postului. Ca atare, judecătorii au respins motivația angajatorului, legată de așa-zisele motive tehnice.

În comunicatul de după proces Tribunalul a arătat că a ”respins faptul că acest caz corespunde motivelor tehnice invocate pentru a justifica concedierea obiectivă”.

În final, contabila își va relua postul. Compania unde lucra este obligată acum s-o reangajeze.