Confesiunile celei mai indragite crainice de la TVR continua! Cristina Bota: “Am plans atunci cand am plecat din televiziune.”

Seducătoarea prezență blondă, cu voce caldă și zâmbet luminos, de pe micile ecrane, în anii comunismului, a rămas în amintirea publicului drept una dintre cele mai frumoase crainice ale televiziunii de stat.

In cadrul unui interviu acordat pentru femeide10.ro, Cristina Bota si-a adus aminte de perioadele memorabile ale carierei sale din televiziune.

„Cum am ajuns crainică la televiziune? Nici mie nu îmi vine să cred! În singura televiziune din România, despre care nu știam nimic?!? Era perioada în care eu nici măcar nu aveam televizor, vedeam emisiuni despre teatrul tv și balet la vecini! Ha ha! Nu pentru că nu aveam bani, ci pentru că tatăl meu o considera o pierdere de timp , spunând că mai bine să citesc!

Citește și: Punct și de la capăt. Chuck Norris revine în televiziune

Lucram în presă scrisă, ca redactor la ziarul Informația Bucureștiului, și mi s-a spus că e nevoie de oameni în televiziune Dinu Săraru m-a luat colaborator la emisiunile culturale (ce onoare și ce încredere!) și, în paralel, și la emisiuni pentru copii și tineret. Asta până într-o zi, când pe culoarele televiziunii m-a oprit cineva (pe atunci nu știam că e chiar șeful crainicelor, la programe) și m-a întrebat dacă vreau să mă prezint la concurs. Habar nu aveam ce înseamna asta!

O știam pe Sanda Țăranu, dar mi se părea ceva de neatins! Nu știam nici măcar cum arată un studio, nu văzusem niciodată cum se transmite în direct… Nu toți cei care lucrau în tv aveau voie să intre în studiouri ; pe atunci era pază și se intră cu legitimații speciale…”, a povestit ea.

In cadrul aceluiasi interviu, Cristina Bota a marturisit ca a suferit o buna perioada pentru ca putea fi urmarita doar pe TVR2.

„La început plângeam, pentru că nu prezentăm decât diminețile și numai pe programul 2. Nu eram chipurile suficient de „stilată”, de pregătită, de reprezentativă, ca să devin un simbol, o emblemă a televiziunii. Pe atunci nu existau nici o școală de tv, nici profesori, nici manuale. Sigur că plângeam !”, a completat ea.

In plus, fosta prezentatoare TV a marturisit ca a suferit in momentul in care cariera sa din televiziune a luat sfarsit.

„Am mai plâns odată, rău de tot. Am plâns atunci cand am plecat din televiziune. Lungul drum, de peste 36 de ani, luase sfarșit”, a concluzionat Cristiana Bota.