Condițiile meteo nefavorabile au închis școlile din șase județe! Anunțul a fost făcut acum

Condițiile meteo nefavorabile au închis școlile din șase județe! Elevii nu merg la şcoală în judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Tulcea şi Vrancea. Cursurile sunt suspendate parţial în judeţele Constanţa şi Giurgiu.

CFR Călători anunţă că 35 de trenuri care circulau în sudul şi sud-estul ţării sunt anulate, dar că nu sunt trenuri de călători blocate. Traficul aerian se desfăşoară normal pe aeroporturile Capitalei.

Peste 17.000 de pompieri şi jandarmi au acţionat în ultimele 12 ore în sprijinul comunităţilor afectate. Autorităţile au intervenit în 34 de judeţe şi în Capitală. Au fost în total 70 de autovehicule blocate.

Citește și: Spania a ajuns la disperare. Coronavirusul a băgat spaima în ei

Au fost salvate peste 600 de persoane, s-au degajat 360 de copaci dar şi şase panouri publicitare şi 11 stâlpi de electricitate.

Unul dintre cele mai afectate judeţe este Ialomiţa. În continuare, în Ialomița, există persoane și mașini blocate în trafic, în principal pe arterele de circulație care fac legătura cu zonele limitrofe, dar și în interiorul județului. Este motivul pentru care camioanele au fost trase pe dreapta de aseară și nu sunt lăsate să iasă în traseu, spre nemulțumirea șoferilor care cer să se formeze coloane și să se dea drumul la circulație asistat cu antemergător.

Pe lângă închiderea drumurilor județene și naționale, cel mai rău este că peste 40 de localități din Ialomița sunt nealimentate cu energie electrică de mai bine de 12 ore. În beznă au fost peste 55.000 de ialomițeni, iar fără curent oamenii sunt lipsiți și de încălzirea centralizată și de alimentarea cu apă curentă. Mai grav este că semnalul de telefonie este căzut în cazul celei mai populare rețele mobile. Ialomițenii sunt în imposibilitatea de a comunica cu exteriorul în caz de urgențe, fie că vorbim de contactarea rudelor sau de sunat la ambulanță.

În evidența autorităților medicale se află 62 de gravide în luna a noua. Echipajele SMURD și de ambulanță să se deplasează la intervenții însoțite de mașini de deszăpezire și deocamdată nu a fost luată o decizie privind efectuarea cursurilor în ziua de vineri.