Comedie-forte la Bucureşti! Eveniment de amploare timp de 5 zile. În perioada 22 – 27 noiembrie, capitala României găzduiește primul festival dedicat în totalitate filmelor de comedie, de altfel singurul eveniment de acest tip din țara noastră.

Comedie-forte la Bucureşti! Zece filme internaționale de comedie vor rula în premieră în cele mai importante săli de cinema și spații culturale din București: Grand Cinema Digiplex, Holywood Multiplex, Happy Cinema și Arcub.

Filmele de comedie provin din toate colțurile lumii: SUA, Anglia, Israel, Franța, Germania, Italia, Norvegia, Argentina, Singapore, Rusia – multe dintre ele fiind proiectate pentru prima dată în România.

Citește și:

Mai mult, organizatorii spun că filmele prezentate acoperă marea majoritate a genurilor de comedie printre care se numără: comedie neagră, comedie fantastică, comedie istorică, comedie socială, comedie politică, comedie dramă, comedie thriller, comedie de autor si nu în ultimul rând comedie romantică.

“De ce există atât de puțină comedie în zilele noastre? Pentru că noi toți ne dorim să fim perfecți. Învățăm să fim tehnici, ne antrenăm ca să fim puternici, dormim ca să fim treji, uitând să visăm. Zâmbim doar atunci când reușim să vedem ceea ce ne spun alții că e bine. Pai dacă toată lumea apreciază aritmetica cum poate cineva să picteze. Doar un nebun care apreciază pictura poate zâmbi.” – a declarat Dabija Enea, Bucharest Best Comedy Founding Director.

Citește și:

Juriul format din George Mihăiță, Adrian Titieni, Oana Pellea, Horea Murgu, Mick Davis, Adrian Păduraru, Valeriu Andriuță, cei mai cunoscuți cineaști și actori de comedie, va acorda Premiul pentru cea mai bună comedie a anului 2018.

Irina-Margareta Nistor, despre cea mai mare dorință a publicului: „Sa vadă…”

„De doi ani străbat România cu filmele din Centenar și la sesiunea de întrebări, dorința publicului este clară: sa vadă comedii, dacă se poate romantice! După acest Festival vor fi și mai cunoscători în ale tendințelor în domeniu, de pe tot globul, și sper să fie un imbold și pentru creatorii nostri să fie pe gustul cinefililor pasionați și cu experiență!”, a declarat Irina – Margareta Nistor, președinta juriului Bucharest Best Comedy Film.

Citește și:

De asemenea, organizatorii au pregătit și o secțiune dedicată filmului românesc de comedie care va considera cunoscute producții de comedie romanești lansate în ultimii ani, conform comunicatului primit de la Bucharest Best Comedy Film.