In perioada Sarbatorilor, aportul caloric creste semnificativ, avand in vedere deliciile culinare cu care suntem obisnuiti. Insa, unele combinatii de mancaruri care pot fi facute mai ales in preajma sarbatorilor va pot face destul de rau.

Asadar, mai ales in cazul romanilor, mesele de Craciun si Revelion si cele care-i sarbatooresc pe sfintii lunii decembrie sunt cat se poate de imbelsugate. Se consuma multa carne grasa, multe produse cu faina si totodata multe amestecuri de sosuri, uleiuri si sare. Toate aceste ingrediente ale mancarii de sarbatori, in unele combinatii, au efecte crunte asupra ficatului si sistemului digestiv.

Asadar, iata ce mancaruri sa nu combinit, de Sarbatori:

  1. Nu manca sarmale cu piftie! In ciuda faptului ca aceasta combinatie de mancaruri este traditionala in unele locuri de la noi din tara, in momnetul in care mananci sarmale cu piftie corpul primeste un boom de grasimi. Aceste grasimi, provenite atat din sarmale cat si din piftie, dau peste cap tot sistemul digestiv.

Continuarea pe Lyla.ro