Așa ceva mai rar întâlnești. Un godac al cărui pas greoi poate provoca trepidații. Ne închipuim, în plus, și cât mănâncă uriașul.

Evident că în acest moment vorbim despre el la timpul trecut, pentru că deja a fost sacrificat ieri, de Ignat.

Cert este că jurnaliștii buzoieni ai portalului www.ramnicpress.ro au făcut descoperirea epocală. Porcul care cântărește – ori cântărea! – o jumătate de tonă. Sau mai precis peste o jumătate de tonă. Concret, 520 de kilograme.

Exemplarul se afla în curtea unui gospodar din comuna Sălcioara, iar stăpânul său, domnul Cernea, le-a zis oaspeților, adică jurnaliștii, că îl crește de doi ani. Pe porc.

Citește și: Mai e puțin până la Crăciun! FRIPTURĂ de porc cu BERE! Secretul a fost DIVULGAT

Numai că ieri i-a venit animalului sorocul. Probabil că, tot după cum se zice în popor, Ghiță și-o fi visat în ultima sa noapte sfârșitul.

Ne închipuim, pe de altă parte, ce tărăboi a fost în curtea aceea, până să fie răpus, pentru că nu-i ușor să controlezi o forță a naturii care, dacă se dezlănțuie, poate să facă prăpăd în jurul său.

De acum înainte, tot după tradiție, gospodina familiei va avea de muncă, nu glumă. Să pună în bună rânduială feluritele preparate șunculoase, fleici, organe, șorici, mușchi, iar lista e atât de amplă încât cu greu îi dai de capăt.

Nu mai spunem de câte spații frigorifice îți trebuie ca să ții la rece o cantitate atât de mare de biftecuri.