Cod roșu mondial! „Moartea Neagră”, cea mai violentă pandemie din istoria lumii, lovește din nou. A făcut deja victime în China. Două persoane au ajuns la spital de urgență, fiind diagnosticate ciumă pulmonară,bacterie numită Yersinia pestis.

Cod roșu mondial! „Moartea Neagră” este una dintre cele mai violente pandemii, care s-a răspândit rapid din Asia până în Europa după anul 1347. Durerile îngrozitoare, transpirația și frisoanele erau principalele simptome ale bolii.

Virusul mortal a creat din nou panică în China. În luna mai a acestui două persoane au murit din cauza ciumei, după ce mâncaseră rinichii unei marmote, un leac tradițional mongolez.

Citește și:

Specialiștii trag un semnal de alarmă și au anunțat populația că cima se poate răspândi prin mușcături de purici și contact direct cu animale infectate și e una dintre cele mai nimicitoare boli. Până la apariția antibioticelor, a ucis 200 de milioane de oameni, în întreaga lume.

Există trei forme de ciumă: Ciuma bubonică, ciuma septicemică și ciuma pneumonică, iar ciuma pneumonică, tipul pe care îl au pacienții chinezi, este cea mai violentă și mai gravă. Lăsată netratată, este întotdeauna fatală, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), potrivit evz.ro.