CNN: Starea Natiunii – discursul anual al presedintelui Statelor Unite

Donald Trump: Aceste propuneri ar creşte beneficiile medicale ale persoanelor în vârstă, care depind de aceste beneficii, care acţionează în prezent ca o atracţie puternică pentru imigraţia ilegală. Asta se întâmplă în California şi alte state, unde sistemele sunt complet scăpate de sub control, pierzându-se sume mari, pe care contribuabilii nu şi le permit.

Rămâneţi alături de mine şi susţineţi legislaţia

Dacă vi se pare corect să forţăm contribuabilii americani să ofere asigurare medicală nelimitată migranţilor ilegali, atunci susţineţi stânga radicală, dar dacă sunteţi de părere că ar trebui să apărăm pacienţii americani şi bătrânii americani, atunci rămâneţi alături de mine şi susţineţi legislaţia pentru a interzice serviciile medicale gratuite pentru migranţii ilegali.

Citește și: Baba Vanga, previziuni care vor zgudui lumea! Ce nenorociri ne asteapta in 2020

Acesta ar reprezenta un avantaj mare pentru graniţa noastră de sud, care este deja foarte bine păzită, unde, în acest moment, se construieşte un zid lung, înalt şi foarte puternic. Am terminat până în prezent peste 100 de mile şi vom termina în foarte scurt timp mai mult de 500 de mile.

Am aprobat un număr record de medicamente accesibile

La începutul anului viitor vom avea cu mult mai mult de 500 de mile terminate. Administraţia mea preia de asemenea companiile farmaceutice mari. Am aprobat un număr record de medicamente accesibile şi medicamentele sunt aprobate de FDA mai rapid decât oricând altcândva. Şi am fost bucuros să anunţ anul trecut că, pentru prima dată în 51 de ani, preţul medicamentelor cu reţetă a scăzut.

Congres pentru a face rapid ceva în privinţa preţurilor medicamentelor

Lucrând împreună, Congresul poate să scadă substanţial preţul medicamentelor de la nivelul actual. Am vorbit cu senatorul Chuck Grassley al statului Iowa şi cu alţii din Congres pentru a face rapid ceva în privinţa preţurilor medicamentelor. Cer o legislaţie bipartizană care să atingă obiectivul de a scădea drastic preţurile medicamentelor cu reţetă. Puneţi un proiect de lege pe biroul meu şi îl voi semna imediat.

Nu vom renunţa până când nu vom opri epidemia

Acesta este un angajament de nezdruncinat – suntem în prezent în plină epidemie de opioide. Numărul de decese din cauza drogurilor a căzut pentru prima dată în aproape 30 de ani. Într-unul dintre statele cele mai grav afectate, Ohio, numărul de decese a scăzut cu 22%, în Pennsylvania cu 18%, în Wisconsin cu 10% şi nu vom renunţa până când nu vom opri epidemia de opioide odată pentru totdeauna. Protejarea sănătăţii americanilor înseamnă, de asemenea, lupta împotriva bolilor infecţioase. Lucrăm împreună cu guvernul chinez asupra epidemiei cu coronavirus din China.

Avem noi tratamente pentru cancerul la copii

Administraţia mea va lua toate măsurile necesare pentru a-i apăra pe cetăţenii noştri de această ameninţare. Am pus bazele unor noi iniţiative ambiţioase de a îmbunătăţi substanţial îngrijirea americanilor care suferă de boli de rinichi, Alzheimer sau care au probleme de sănătate mintală. Şi deoarece Congresul a binevoit să îmi finanţeze propunerea, avem noi tratamente pentru cancerul la copii şi vom eradica epidemia de SIDA din Statele Unite până la finalul acestui deceniu.

Nu este o veste bună

Aproape orice familie americană cunoaşte durerea simţită când cineva drag este diagnosticat cu o boală gravă. Aici, în această seară, se află un om special, iubit de milioane de americani, care tocmai a primit un diagnostic de cancer în stadiul 4. Nu este o veste bună. Dar ce este o veste bună este că el este cel mai puternic luptător şi învingător pe care l-aţi cunoscut vreodată, Rush Limbaugh.

Vei primi cea mai înaltă distincţie civilă a ţării noastre

Îţi mulţumesc pentru devotamentul neobosit pe care l-ai arătat ţării noastre timp de atâtea decenii. Şi, Rush, ca semn de recunoaştere a tot ce ai făcut pentru naţiunea noastră, pentru milioanele de oameni cărora le vorbeşti zilnic şi pe care îi inspiri şi pentru toată munca incredibilă pe care ai depus-o pentru scopuri caritabile, sunt mândru să anunţ în această seară că vei primi cea mai înaltă distincţie civilă a ţării noastre, Medalia Prezidenţială a Libertăţii. Am să o rog acum pe prima doamnă a Statelor Unite să îţi înmâneze distincţia. Te rog. Rush, felicitări. Mulţumesc, Kathryn