CNA a amendat astazi postul Antena 1 pentru telenovela ”Vulpita”. Dupa ce a vizionat fragmente din mai multe editii ale emisiunii ”Acces Direct”, CNA  a amendat postul Antena 1 cu suma de 100.000 de lei. Editiile vizate se refera la ”telenovela Vulpita”, care i-a avut protagonisti pe Viorel si Veronica Stegaru din Vaslui.

Emisiunea a avut audiente uriase, dar a provocat si numeroase critici, fiind difuzata la o ora la care si minorii sunt in fata televizorului.
”Pagina de media” arata ca acest caz a ajuns pe masa CNA, dupa ce forul amintit  ”a primit zeci de reclamații pentru zeci de editii Acces Direct, in care telespectatorii acuzau realizatorii Acces Direct ca isi bat joc de invitai si ca au ajuns sa-i promoveze drept modele de urmat.”

Citește și: Andreea Bălan recunoaște: „Aveam nevoie de această lecție”

Norina Ionescu, reprezentantul juridic al Antenei Group, a subliniat, insa, ca nu au fost urmarite si imaginile in care sotii Stegaru au fost ajutati de catre echipa ”Accces Direct”: ”Din ce am văzut, Vulpita nu pare exploatata. Li s-a oferit locuri de munca. Viorel urmeaza sa fie angajat la o spalatorie din Bucuresti. Vulpița, poate o sa radeți, dar Axinte de la Vacanta Mare vrea să o ia cu un contract in trupa sa umoristica. I s-a mai oferit o posibilitate, la un atelier de vestimentatie, pentru ca inteleg ca se pricepe la croitorie”.

Pe pagina sa de Facebook, Radu Herjeu, fost realizator de emisiuni tv si prezentator de stiri  si membru CNA. arata ca a propus amendarea postului Antena 1 ”pentru incalcarea legii in mod grav si repetat (multiple articole privind protectia minorilor si respectarea demnitatii umane), in emisiunile Acces Direct din perioada 13.01-6.02, si tinand cont de antecedentele numeroase.”
Sanctiunea a fost aprobata, astazi, in unanimitate.

Consiliul Naţional al Audiovizualului este este unica autoritate de reglementare in domeniul programelor audiovizuale.
Este o instituţie publică autonoma aflata sub control parlamentar, condusa de un consiliu format din 11 membri.
Acestia sunt numiti, pentru un mandat de sase ani, de Parlamentul României, la propunerea Senatului (3), a Camerei Deputatilor (3), a Presedintelui României (2) si a Guvernului (3) .
Consiliul se reuneste de doua ori pe saptamana, martea si joia. Sedinţele CNA sunt publice, la ele putand asista toti cei interesati.

Aflati mai multe pe site-ul oficial al CNA.
Prin intermediul site-ului puteti sesiza CNA cand considerati ca posturile de televiziune, de radio sau societatile de cablu incalca legislatia audiovizuala.