Ciudățenia de pe Instagram e de fapt un ditamai trend-ul,  definit de mulți drept cam obsesiv.  

Noua manie se numește “hot dog look”. Și e populară printre veșnicele fete (sau fețe) de pe Instagram. Kylie Jenner și Khloe Kardashian sunt acuzate că-și editează degetele și incheieturile mâinilor pentru a nu se mai vedea nicio cută pe piele, după cum notează Daily Mail. Totul a început de la Sara Tasker din Yorkshire, influencer.

Ciudățenia de pe Instagram – Ce fel de mesaje primesc adolescentele și  tinerele femei?

Într-o declarație ea spune că a observat trendul acesta de ceva timp pe Instagram Explore și pe Pinterest. “A tot câștigat popularitate în ultima vreme… Cred că este o observație interesantă: cât de departe de realitate s-a ajuns cu editarea corpului. Doar pentru a arăta perfect pe Instagram – cu talii genetic imposibile, cu forme distorsionate. Și acum degete fără cute! Poate că îți vine să râzi prima oară când vezi așa ceva. Dar la final se ridică o întrebare serioasă. Ce fel de mesaje primesc adolescentele și  tinerele femei? Când văd că liniile naturale ale pielii sunt de neacceptat, o problemă care trebuie rezolvată?”.

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

Nu numai obișnuitele Instagramului – Kylie Jenner și Khloe Kardashian fac asta.  Jordyn Woods, Hailee Steinfeld, Selena Gomez și Scarlett Johansson au căzut și ele în patima mâinilor fără riduri. Se pare că aplicaţia Face App nu mai e de ajuns. Face App nu e însă singura aplicaţie care te transformă în star. VSCO, Snapseed, FaceTune sunt doar câteva dintre cele mai folosite. Inclusiv Instagram are o mulţime de filtre utile, ca să nu mai vorbim despre sutele de aplicaţii gratuite, de editare a imaginilor, din PlayStore sau AppleStore. Sigur, se spune că Instagram are o latură socială importantă, că prezintă tehnici noi, plus emoție și viziune. Totul e ce înțeleg unii oameni din toate acestea…