Circulaţie întreruptă pe cel puţin 30 de sectoare de drumuri naţionale din cauza condiţiilor meteo

Cel puţin 30 de sectoare de drumuri naţionale au la această oră circulaţia întreruptă din cauza condiţiilor meteo. Cele mai multe sunt în zona Bărăganului. Sunt întrerupte total legăturile dintre Bucureşti şi Constanţa, dar şi dintre Capitală şi judeţele din Moldova.

Porturile sunt închise, iar mai multe trenuri au fost anulate. Zeci de copaci au fost doborâţi de vânt sau zăpadă.

Autostrada Soarelui și cele două drumuri naționale care asigură legătura directă între București și municipiul Constanța sunt închise. Pe Autostrada Soarelui este restricție totală pentru toate categoriile de autovehicule. De la București la Constanța nu se poate merge nici pe drumul vechi spre mare DN 3, cu restricție încă de la Fundulea, dar și pe DN 3A între Lehliu și Fetești.

Citește și: Vantul puternic a produs pagube in mai multe regiuni din tara

În Ialomița și Constanța este închis Drumul Național 2A de la Urziceni până la Ovidiu, așadar pe ambele județe. Este a treia rută spre mare cu restricție totală. Spre deosebire de situația din oraș, din Capitală, aici la intrarea pe A2 în câmp deschis vântul bate foarte puternic, nu se vede bine nici la 10-20 de metri, pietonii, de asemenea, se deplasează, am văzut că se deplasează foarte greu, puțini merg pe trotuar pentru că nu sunt deszăpezite trotuarele, iar unii au ales să meargă pe șosea, o situație foarte periculoasă.

Este atât de puternic vântul încât se simte și cum se balansează mașina pe loc

Pentru ruta București-Buzău-Bacău, este închis DN 2 – este principala șosea care asigură legătura Capitalei cu județele din Moldova, restricția se aplică între Cotorca și Focșani, aşadar în județele Buzău și Vrancea, fără rute ocolitoare apropiate.

Dacă vreți să mergeți de la București spre Brașov sau Sibiu, avem o restricție de tonaj pe Drumul Național 1A, între Cheia și Săcele, la limita dintre Prahova și Brașov, Pe DN1 Valea Prahovei se circulă în condiții de iarnă, la fel şi pe autostrada A1 București Pitești, cu probleme din cauza unor tiruri care au derapat.

Fără probleme majore pe DN 7 Dealu Negru sau segmentul din Valea Oltului, în Vâlcea și Sibiu.

93 de intervenții în Capitală raportate în această noapte la ISU București-Ilfov, 40 de copaci rupți căzuți pe mașini, zeci de elemente de construcție, semafoare rupte. Nu merg semafoarele în intersecții importante cum ar fi la Răzoare sau la podul Ciurel.

De asemenea, 15 trenuri Regio, toate sunt Regio, care asigură legătura între București, Constanța, Mangalia sau Fetești sunt anulate astăzi la CFR Călători.

Cât privește traficul aerian, sunt unele întârzieri normale la Aeroportul Otopeni, pentru că e nevoie de operațiunile obligatorii de degivrare, dar nu avem curse anulate din cauza condițiilor meteo nefavorabile, transmite Rador.