Ciorbă de post. În perioada postului, o ciorbă de de legume poate fi prânzul perfect, iar ciorba de varză lipovenească este o idee perfectă. Pentru a prepara 10 porții ai nevoie de  ingredientele de mai jos:

– 1/2 varză dulce

– 3 bucăți de ceapă

– 2 morcovi

– 1 ardei capia roşu

– 2 ardei grași verzi

– 1 sfeclă roşie

– 200 de grame țelină

– pătrunjel

– o crenguță de cimbru

– sare, piper, după gust

– 2 linguri pastă de tomate

–  un litru de borş

– pentru un plus de gust, adăugați ardei iute

Mod de preparare:

Citește și: Sarmale de post! Rețeta secretă a lui Radu Anton Roman este demențială

Legumele se taie fâşii subţiri, cu excepţia morcovului, pe care îl vom tăia rondele.

“Tăierea lor cât mai subţire va facilita fierberea. Primele puse la fiert vor fi rădăcinoasele. Dintre ele, sfecla roşie dă preparatului o dulceaţă deosebită şi o culoare aparte, iar după 15 minute vom adăuga pasta de tomate”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară, potrivit adevarul.ro.

După 20 – 30 de minute, se pune şi varza la fiert, acrim preparatul cu borş, adăugăm sare şi piper după gust, iar apoi cimbru şi pătrunjel.