CIORBĂ DE MIEL! Rețetă redată de o îndrăgită cântăreața de muzică populară

CIORBĂ DE MIEL! Rețetă redată de o îndrăgită cântăreața de muzică populară
CIORBĂ DE MIEL! Rețetă redată de o îndrăgită cântăreața de muzică populară
Autor:

CIORBĂ DE MIEL! Ciorba de miel este vedeta din farfurie a tuturor românilor, iar îndrăgita cântăreața de muzică populară Saveta Bogdan vă propune o rețetă tradițională pe care o pregătește în fiecare an.

Ingrediente necesare pentru CIORBĂ DE MIEL:

  1. Capul,oasele pulpelor, pieptul şi gâtul de la un miel
  2. 250 de grame de zarzavat: pătrunjel, morcov, ţelină, o legătură de tarhon, o legătură de leuştean
  3. 1 ceapă
  4. 500 de mililitri de borş
  5. 1 lingură de orez

Pentru un gust mai bun se adaugă 100 de mililitri de smântână, un ou, de la care se va folosi doar gălbenuşul, două linguri de ulei şi sare.

Iată modul de preparare:

La ciorba de miel se folosesc capul de miel, oasele pulpelor, pieptul şi gâtul. Acestea se pun într-o oală de cinci litri, peste care se toarnă doi litri de apă rece şi se lasă deoparte 20 de minute, pentru ca gustul de miel să intre în apă, iar ciorba de miel să iasă gustoasă.

Între timp, se toacă ceapa şi se pune la călit în ulei, într-un vas mare, apoi se adaugă şi zarzavatul tocat (pătrunjel, morcov, ţelină) cubuleţe mici şi, după două minute, oasele şi carnea de miel, împreună cu apa în care au stat. Toate se vor pune apoi în oala de cinci litri.

Ciorba de miel se fierbe 60 de minute, la foc mic. Oala va fi acoperită cu un capac. După cele 60 de minute se va adăuga şi orezul, care se va lăsa să fiarbă timp de 15 minute, după care se va pune şi borşul. Întregul amestec se va lăsa să dea în clocot. Se adăugă sare, apo se mai lăsa cinci minute pe foc, după care se va adăuga smântâna, amestecată cu gălbenuşul de ou, tarhonul şi leuşteanul, potrivit click.ro.

Sursă foto: bucataras.ro

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X