Cine se pregătește să îi țină piept lui Trump. Miliardarul speră să-l învingă pe actualul președinte ales de americani.

Miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al oraşului New York, a intrat în cursa pentru nominalizarea candidatului democrat la preşedinţia Statelor Unite ale Americii.

Chiar dacă are  77 de ani, Bloomberg a revenit în forță, după ce în primăvara acestui an a declarat că nu va candida la preşedinţie. El spune acum, într-un comunicat, că intră în competiţie pentru a-l învinge pe Donald Trump, deoarece America nu-şi mai poate permite încă patru ani de acţiuni nesăbuite şi lipsite de etică ale actualului preşedinte.

Citește și: Baba Vanga, previziuni care vor zgudui lumea! Ce nenorociri ne asteapta in 2020

Fost republican, Michael Bloomberg s-a înscris în Partidul Democrat în 2018. El se alătură celorlalți candidați democrați la nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale de anul viitor, venind în cursa pentru nominalizare cu numai zece săptămâni înaintea începerii votului în alegerile preliminare, așa-numit primare.

Într-o declarație scrisă, Bloomberg a arătat că vă oferi o opțiune pragmatică alegătorilor în campania de înlocuire a unui președinte care “reprezintă o amenințare existențială pentru America şi valorile sale”.

Ca politician de centru, cu profunde legături cu Wall Street, se așteaptă ca Bloomberg să aibă dificultăți în a atrage de partea lui baza liberală, de stânga, a alegătorilor democrați, dar, spun analiștii, uriașele sale resurse financiare și profilul său moderat ar putea atrage multe voturi în alegerile pentru nominalizarea candidatului democrat, alegeri care au devenit, înainte de toate, o competiție pentru a identifica cel mai bine poziționat candidat al democraților care ar putea câștiga împotriva republicanului Donald Trump, informează Rador.