Cine ne învață să ne îngrijim corect trupul?

Cine ne învață să ne îngrijim corect trupul?
Cine ne învață să ne îngrijim corect trupul?
Autor:

Oamenii și-au dorit mereu să arate bine, să aibă un trup perfect, percepția colectivă asupra acestui deziderat s-a schimbat de-a lungul anilor, lupta pentru atingerea trupului perfect a rămas. Dar, în final,  cine ne învață să ne îngrijim corect trupul?

Desigur, industria farmaceutică ne pune la dispoziție diverse produse antiaging, produse pentru slăbit, suplimente care ne scapă de grija meselor, însâ avem o mare problemă la capitolul: îngrijire corporală. Avem săli de fitness, antrenori, nutriționiști, medici și totuși numărul persoanelor supraponderale este în creștere.

Răspunsul ar putea fi că nimeni nu ne-a învățat cum să ne îngrijim trupul, cum să gătim corect alimentele, ce sport să practicăm, în funcție de problemele de sănătate pe care le avem sau cum să gestionăm stresul. În plan emoțional, psihologic ne lipsește motivația, căutăm scuze, în loc să îndrăznim să ieșim din zona noastră de confort.

Cu toții greșim… însă a comite aceeași greșeală din nou si din nou, este dovada lipsei de respect față de noi înșine.
Putem să mâncăm orice ce ne este la îndemână, putem să stăm o zi întreagă pe scaun în fața calculatorului și dacă e sărbătoare, ne distrăm pe cinste… bine că avem asigurare medicală. Oameni buni, până când nu ne vom face timp să învățăm cum funcționează organismul nostru, vom continua să ne îmbolnăvim și apoi să căutăm disperați soluția, de cele mai multe ori, în sticluțele de medicamente.

O nutriție corectă înseamnă, înainte de toate, prevenție, diversitate, autodisciplină și perfecționare continuă.

Pierderea în greutate este abia pe planul doi, este un bonus, o consecință firească a unui stil de viață echilibrat! Este adevărat, cu cât o pasăre este mai usoară, cu atât eforturile depuse de aceasta pentru a se menține în aer sunt mai mici. Cu alte cuvinte, cu cât avem o greutate mai mică, cu atât ne vor crește performanțele fizice si intelectuale. Este momentul să cerem ajutor, să descoperim, să experimentăm, să ne maturizam! Altfel, cădem în capcana dietelor, pentru că în niciun caz nu putem să renunțăm la mâncare!

Ultimele stiri

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

[wysija_form id="7"]

X