Cine este Lilith, femeia de care toată lumea se îngrozește? Astrologul Daniela Simulescu a spus povestea primei femei care l-a abandonat pe Adam.

„Lilith / Luna neagră a intrat în Berbec pe 27 ianuarie, unde va sta până pe 21 octombrie. Să ne aducem aminte cine este Lilith de care toată lumea se îngrozește.

Asta pentru că niște misogini au apucat să îi scrie povestea. În mitologie, Lilith a fost prima femeie a lui Adam, înaintea Evei, o femeie egală lui, adică independentă și autonomă. Se hrănea și se apăra singură. Și pentru că Adam nu a reușit să o supună, Universul (aka scriitorii misogini) i-a oferit-o pe Eva să își facă o familie, un rost cu ea, să se așeze la casa lui. Și astfel, Lilith și-a văzut de viață în continuare: adică să fie femeia amazoană și să caute alt bărbat. Dar Adam a rămas întotdeauna obsedat de ea.

Cine este Lilith. Este un punct dat de orbita lunii

Citește și: Schimbare majoră pentru o zodie! Săptămănă importantă. Atenție la relațiile cu cei din jur

În astrologie, Lilith este un punct dat de orbita lunii, opus unul alt punct, denumit Priap. Lilith reprezintă obsesia majoră, iar Priap este trauma de care fugim din tot sufletul.

Cu Lilith în Berbec, vom deveni agresivi, repeziți, vom dori să ne aruncăm cu capul înainte, să plecăm de unde nu ne convine, să fim cu adevărat independenți. Cu alte cuvinte, să nu ascultăm de nimeni. Și asta pentru că vrem să fugim de ce vrea Priapul în Balanță, adică de angajament. Greu cuvânt, nu-i așa?

Însă rolul tranzitului lui Lilith prin Berbec va fi să ne luăm un angajament față de noi în primul rând. Și mai complicat, nu-i așa?”, a transmis Daniela Simulescu, astrolog DCNews.