Cine a câștigat Premiul Nobel pentru Pace 2019! În urmă cu puțin timp, La Oslo, în Norvegia s-a încheiat ceremonia decernării premiului Nobel pentru Pace.

Cine a câștigat Premiul Nobel pentru Pace 2019! Pacea între ţări vecine este esențială într-o regiune frământată, sfâșiată de conflicte, spunea, astăzi, Berit Reiss-Andersen, președinta Comitetului Nobel norvegian, în discursul ținut cu ocazia decernării premiului Nobel pentru pace, pe anul 2019, lui Abiy Ahmed Ali, prim-ministrul Etiopiei.

Reprezentați o nouă generație de lideri africani

„Aţi reuşit să faceţi din stabilirea păcii un obiectiv comun pentru toate ţările din regiune. Care au promovat medierea și rezoluţiile pașnice. Reprezentați o nouă generație de lideri africani. Care au înțeles că persecuțiile etnice și conflictele armate pot fi soluționate cu mijloace pașnice.

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

Premiul Nobel pentru Pace, de anul acesta, reprezintă recunoașterea tuturor acestor eforturi. Cele la nivel național, dar și cele individuale”, a spus Berit Reiss-Andersen, potrivit Rador.

Reamintim că laureaţii premiilor pentru literatură şi medicină au programate conferinţe de presă.

Cine vine

În debutul săptămânii „Nobel”, la Stockholm, sunt aşteptaţi la conferința de presă, scriitoarea poloneză Olga Tokarczuk, laureată a Premiului pentru Literatură pentru anul 2018 şi scriitorul austriac Peter Handke, alegerea pe anul 2019 a Comitetului Academiei Suedeze, o alegere controversată şi criticată, dat fiind partizanatul – spun oponenţii lui Peter Handke – în războiul din Fosta Iugoslavie din anii ’90.

O alegere firească spune Comitetul Nobel pentru Literatură al Academiei Suedeze. Justificată de faptul că Peter Handke a explorat în scrierile sale „limitele şi specificităţile experienţelor umane”. Aceasta potrivit comunicatului de presă al Comitetul Nobel al Academiei Suedeze. Cea de-a doua conferinţă de presă de astăzi va avea loc la ora 16:00, ora României.

Citiți continuarea….