În China, autorităţile au anunţat 52 de decese în ultimele 24 de ore din cauza coronavirusului, cel mai mic număr din ultimele trei săptămâni.

Epidemia continuă însă să se extindă în Europa şi în lume

Austria, Elveția și Croația au anunțat primele cazuri, toate având legătură cu Italia, unde numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 323, cu 11 morți.

Coronavirusul a ajuns şi în America Latină, primul caz fiind semnalat în Brazilia, la un bărbat de 61 de ani, care s-a întors cu avionul de la Milano.

2.500 de cazuri şi 43 de decese

De la apariţia epidemiei din China, 81.000 de persoane au fost infectate în întrega lume, iar 2.762 au murit. În afara Chinei au fost înregistrate 2.500 de cazuri şi 43 de decese. Cele mai mari focare din afara Chinei sunt în Coreea de Sud şi în Italia, însă cele mai multe decese sunt în Iran, 16.

Citește și: Noul virus a băgat spaima în Andreea Raicu! Mesaj îngrijorător după ce s-a întors din Italia: „Nu pot să mă fac că nu există”

În Statele Unite, autorităţile şi-au intensificat avertismentele, considerând că nu se pune problema “dacă”, ci “când” va exista o pandemie.

Ar putea apărea perturbări grave ale vieţii de zi cu zi

Un cunoscut doctor de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, Nancy Messonnier, a avertizat că ar putea apărea perturbări grave ale vieţii de zi cu zi în Statele Unite, unde sunt 56 de cazuri confirmate.

Comentariile acesteia au provocat noi scăderi semnificative la burse, transmite Rador.