Ceva dulce la prima oră care nu îngrașă! Dacă preferați fructele în detrimentul dulciurilor atunci această rețetă este ideală pentru un mic dejun copios.

Ingrediente:

– 4 smochine

– 250 g brânză dulce de vaci

– 3 linguri zahăr brun

– sirop din dulceață

–  unt pentru uns tava

Mod de preparare:

Brânza de vaci se amestecă cu zahărul brun. Între timp unge o tava cu puțin unt și întinde brânza de vaci în strat uniform.

Tăiați smochinele în patru și așezați-le peste brânză. În interiorul fiecarei smochine puneți câte o linguriță de sirop din dulceață, îmbogățește gustul brânzei. Vor fi suficiente aproximativ 6-8 lingurițe de dulceață pentru cele 4 smochine.

Citește și: Prăjitură ”Parlament”. Desert pentru pofticioși: se prepară rapid

Desertul se introduce în cuptorul deja încins, timp de 15 minute. Preparatul este gata atunci când zahărul s-a topit complet și smochinele sunt rumenite.