Ceva dulce la prima oră care nu îngrașă! Dacă preferați fructele în detrimentul dulciurilor atunci această rețetă este ideală pentru un mic dejun copios.
Ingrediente:
– 4 smochine
– 250 g brânză dulce de vaci
– 3 linguri zahăr brun
– sirop din dulceață
– unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Brânza de vaci se amestecă cu zahărul brun. Între timp unge o tava cu puțin unt și întinde brânza de vaci în strat uniform.
Tăiați smochinele în patru și așezați-le peste brânză. În interiorul fiecarei smochine puneți câte o linguriță de sirop din dulceață, îmbogățește gustul brânzei. Vor fi suficiente aproximativ 6-8 lingurițe de dulceață pentru cele 4 smochine.
Desertul se introduce în cuptorul deja încins, timp de 15 minute. Preparatul este gata atunci când zahărul s-a topit complet și smochinele sunt rumenite.