
Cereala miraculoasă cu proprietăți unice. De ce întinerește organismul femeii cu 10 ani
Este incredibil cum o cereală obișnuită este capabilă să compenseze deficitul de colagen din organismul feminin și să-l întinerească cu câțiva ani. Pielea, părul și unghiile vor fi sănătoase și tinere! Specialiștii în nutriție spun că acest fel de mâncare trebuie consumat cel puțin o dată pe săptămână.
În trecut arpacașul din orz era considerat o delicatesă, pe care și-o permiteau doar demnitarii. Arpacașul din orz conține o cantitate mare de substanțe nutritive, care sunt necesare pentru funcționarea normală a organismului.
Arpacașul fiert este numit terciul frumuseții, deoarece doar această cereală conține o cantitate enormă de lizină — aminoacidul, care participă activ la sinteza colagenului. Toată lumea știe că acesta contribuie la menținerea elasticității pielii, împiedicând formarea ridurilor. Încă un motiv de a include arpacașul în meniul tuturor femeilor este cantitatea mare de vitamine, pe care acesta le conține: A, PP, E și vitaminele grupului B.
Consumul regulat al terciului din arpacaș contribuie și la scăderea ponderală! Acest aliment sățios și hipocaloric este bogat în celuloză și proteine.
Ingrediente: un pahar de arpacaș din orz; un litru de apă; 2 litri de lapte. Cum se prepară? Acoperiți arpacașul cu apă și lăsați-l să se înmoaie peste noapte. Spălați-l și acoperiți-l cu laptele călduț.
Aduceți terciul până la punctul de fierbere, după care acoperiți-l cu un capac și fierbeți-l pe bain-marie pe parcursul a 3 ore.
Terciul va căpăta o nuanță plăcută de bej și un gust de lapte înnăbușit. Nu vă lăsați intimidată de timpul lung de preparare: va trebui să interveniți doar în prima etapă de preparare, deoarece terciul se fierbe practic de sine stătător, informează bixiro.online.