Din orice parte a lumii ai fi, și în orice condiții ai crește, voința de a progresa, și mai ales de a învăța, te pot duce spre o carieră impresionantă.

Acestea sunt învățăminte care pot fi trase din povestea lui Sundar Pichai, CEO Google, cel care a crescut în țara lui de origine, India, fără calculator, Internet și telefon.

Ambiția de a învăța l-a ajutat să progreseze, obținând în cele din urmă o bursă la Universitatea Stanford, arată un material difuzat de CNN și citat de portalul www.wall-street.ro.

Personajul acestui material a acordat un interviu postului american de televiziune, amintindu-și de locul de unde a plecat.

Citește și: Maps împlinește 15 ani! Tată lumea trebuie să afle cu ce schimbări vine Google

S-a născut în localitatea Chennai din India. Ani la rând nu a știut ce este un computer. De Internet ce să mai vorbim. El povestește că părinții săi au așteptat cinci ani ca să li se repartizeze un telefon.

Când au intrat în posesia aparatului, deveniseră niște eroi în cartier. Mulți vecini veneau la ei acasă, pentru că ei nu aveau telefon, cerând permisiunea să-și sune copiii plecați în depărtări.

Sundar Pichai le dă tuturor tinerilor un sfat. Simplu și eficient. “Trebuie sa muncesti din greu pentru a deveni realitate”, se referă la visul pe care orice om îl are, de-a urma o carieră, de-a reuși în viață.

A fost întrebat dacă el crede în ”visul american”. Răspunsul e afimativ, dar depinde de propoziția anterioară, cea despre muncă.

După absolvirea studiilor în cadrul Universității Standford, masterul său fiind axat pe inginerie, a obținut un MBA din partea Wharton School pentru a-și continua pregătirea la Universitatea din Pennsylvania.

La Google se angajează în 2004. Din 2015 este CEO-ul acestei companii.