Cele mai minunate alimente pentru sănătate și frumusețe! Uite ce beneficiile miraculoase aduc corpului.

Andreea Sava, editor, producător și fost prezentator al emisiunii “100 de minute”, de la Antena 3, a scris despre unul dintre cele mai minunate alimente ale verii pentru sănătate și frumusețe.

”Am spus de multe ori că e bine să mâncați cât mai multe legume fiindcă au multe vitamine și minerale, puține calorii și pot fi combinate cu absolut orice alt aliment. Practic nu există nicio restricție. Le puteți mânca oricând, cu orice și în orice cantitate, mai ales crude, prin gătire pierzându-și, de multe ori, din calitățile nutritive și chiar înbogățindu-se cu grăsimi nesănătoase.

Citește și: 11 ingrediente periculoase, întâlnite în alimente, pe care le consumi chiar acum

Există și între legume unele care au mai multe calități și beneficii decât altele. Ca-n viață. Așa sunt și castraveții.

Pe lângă faptul că sunt extraordinari pentru hidratare, fiind formați în proporție de 90% din apă, ceea ce știe toată lumea, castraveții mai au și alte proprietăți:

1. Efect antiinflamator

Din acest motiv sunt și deja celebri puși pe ochii umflați și cu cearcăne. Tot un proces inflamator al organismului, însă, este și celulita. La fel și majoritatea problemelor articulațiilor. Deci vor acționa și la ameliorarea acestora.

2. Reglează colesterolul

Studiile recente arată că aceștia conțin steroli, care ajută la reglarea nivelului de colesterol. Colesterolul rău este principala cauză a celor mai multe probleme cardio-vasculare.

3. Reglează tensiunea arterială

Datorită aportului mare de potasiu, magneziu și fibre. Iar efectul este cu atât mai benefic venind în completarea celor spuse la punctul anterior”, a scris Andreea Sava.