De o frumusețe inegalabilă, dar și cu o încărcătură istorică de neegalat, Sarmizegetusa Regia este totuși o zonă în care nu aveai până acum unde să te adăpostești, în caz de vreme rea.

Autoritățile județului Hunedoara s-au pus pe treabă însă abia după ce în zona fostei capitale a dacilor s-a petrecut o tragedie, săptămâna trecută.

În timpul uneu furtuni puternice unul dintre paznicii zonei a fost lovit de fulger și a murit pe loc, iar doi turiși au făst răniți.

Cum la noi se merge pe principiul ”mintea românului de pe urmă”, abia acum autoritățile au decis să construiască niște adăposturi în vecinătatea cetății, pentru ca oamenii să se păzească de vicisitudinile naturii.

Citește și: Furtuna Ciara mătură totul în cale. Nu s-a mai văzut așa ceva. Se îndreaptă rapid către România

Așa cum scrie portalul hunedorean www.glasul-hd.ro, Consiliul Județean Hunedoara a aprobat zilele trecute documentațiile tehnice pentru realizarea unor adăposturi temporare.

Condițiile minime de siguranță pentru vizitatori fac parte dintr-un proiect mai larg definit drept ”realizarea unor intervenții temporare (adăposturi provizorii pentru oameni, toalete ecologice, montarea a două panouri fotovoltaice, completarea cu pământ a suprafețelor erodate de ploi), montarea unor borne topografice și realizarea unui sondaj geotehnic”, se arată în comunicatul oficial.

Autoritățile locale au recunoscut, în sfârșit, că până acum turiștii care veneau la Sarmizegetusa Regia nu aveau unde să se adopostească în caz de furtună și vorbesc despre „o serie de deficiențe care trebuie înlăturate”.