Clasamentele se fac și se desfac de la un an la altul. Dar e adevărat că sunt melodii care nu mor niciodată.

Vă prezentăm azi un clasament realizat de portalul www.nationalfm.ro, legat de cele mai romantice cântece din România, din toate timpurile.

Unii spun că o melodie trăiește un sezon. Alții consideră, dimpotrivă, că există cântece pe care le reții ușor, și chiar le poți fredona. Oricând, oriunde.

Să vedem deci, în viziunea colegilor de la Național FM, primele trei melodii dintr-un clasament al romantismului pe note muzicale.

Pe locul al treilea se află melodia interpretată de Gică Petrescu, intitulată ”Cel mai frumos tango din lume”.

Citește și: De necrezut! Statul i-a tăiat pensia lui Horia Moculescu!

Să remarcăm că au trecut mai bine de 80 de ani de când această melodie a fost lansată și iată că și azi ea răsună în inimile românilor.

Locul doi e atribuit melodiei ”De-ai fi tu salcie la mal”, interpretată de Mihaela Mihai.

Sursa citată ne spune și o mică poveste despre acest cântec, compus de Horia Moculescu. Melodia a fost, în două rânduri, respinsă în cadrul preselecțiilor de la Festivalul de Muzică Ușoară de la Mamaia.

Numai că, așa cum adesea artiștii spun, cel mai mare premiu vine din partea publicului. Cântecul acesta a intrat definitiv în conștiința românilor.

Să vedem acum cine e pe primul loc. ”Tu ești primăvara mea”. Auziți deja, cu siguranță, în memorie, glasul lui Aurelian Andreescu.

Nu puțin au fost aceia care, de-a lungul anilor, au considerat-o drept cea mai frumoasă melodie românească din toate timpurile. Așa că e de la sine înțeles că domină și clasamentul de față.