Ciocolata te face mai deștept! Pe lângă faptul că are un gust încântător, ciocolata poate aduce nenumărate beneficii sănătății.

Oamenii de știință au făcut numeroase cercetări și au descoperit lucruri uimitoare. Potrivit experților de la National Institute of Aging de la Universitatea John Hopkins, ciocolata, precum și cafeaua, ar susţine performanţele cognitive. Consumul de ciocolată protejează neuronii de posibile boli, precum Alzheimer sau Parkinson. Anumiţi compuşi din ciocolată şi cafea ar putea avea chiar efect anticancerigen, prevenind tumorile cerebrale.

Unul dintre efectele consumului de ciocolată neagră (cu 2 ore înainte de masă) este și reducerea apetitului, printr-o diminuare a totalului caloric consumat.

Citește și: Atentie! Aliment INTERZIS pentru caini. Este o capcana mortala!

Psihologul Merrill Elias declara în Washington Post, în 2016, că a inițiat un studiu despre abilitățile cognitive a peste 1.000 de persoane din statul New York, în anul 1970. Inițial, Elias a analizat relația dintre presiunea sângelui și performanța creierului.

Concluziile studiului au stabilit faptul că ciocolata se află într-o strânsă legătură cu funcţia superioară a creierului uman. Printre beneficiile consumului de ciocolată se numără amintirea sarcinilor zilnice, a listei de cumpărături sau posibilitatea să faceți mai multe lucruri în același timp.

Un alt studiu a descoperit că ciocolata conţine methylxantine. Aceasta este un compus vegetal care întăreşte mai multe funcţii ale organismului. Printre aceste funcții se regăsește şi capacitatea de concentrare.