evzmonden.ro Web analytics

Cea mai bună TRUPĂ DIN LUME, în topul american Billboard în patru decenii consecutive

SAN DIEGO, CA - SEPTEMBER 22:  (L-R) Musicians The Edge, Larry Mullen Jr., Bono, and Adam Clayton of U2 perform on stage on the final night of U2: The Joshua Tree Tour 2017 at SDCCU Stadium on September 22, 2017 in San Diego, California.  (Photo by Daniel Knighton/Getty Images)
Cea mai bună TRUPĂ DIN LUME, în topul american Billboard în patru decenii consecutive

U2, formație irlandeză de rock din Dublin, a devenit prima trupă din lume ale cărei albume au reușit să ajungă pe primul loc în topul american Billboard în patru decenii consecutive, informează yahoo.com, citat de Agerpres.

Cei patru irlandezi care au înființat trupa în anul 1976 a reușit să plaseze cel de-al optulea album al lor pe primul loc în Billboard 200, luni, după ce noul ei material discografic, intitulat “Songs of Experience”, a reușit să vândă mai multe copii decât liderul de săptămâna trecută al clasamentului, albumul “Reputation” al cântăreței americane Taylor Swift.

Doar alte două trupe din istoria muzicii au avut mai multe albume care au ajuns în fruntea topului american: The Beatles (19 albume) și The Rolling Stones (nouă albume).

U2 este însă singura trupă din istoria muzicii care a ajuns pe primul loc în Billboard 200 în patru decenii consecutive. Tot ei au ajuns pe primul loc în topul american în anii 1980 cu “The Joshua Tree” (1987) și “Rattle and Hum” (1988). Trupa a repetat această performanță în anii 1990 cu albumele “Achtung Baby” (1991), “Zooropa” (1993) și “Pop” (1997). A ajuns din nou pe primul loc în topul american în anii 2000 cu albumele “How to Dismantle an Atomic Bomb” (2004) și “No Line on the Horizon” (2009).

Doar patru artiști au reușit să aibă albume ce au ajuns pe primul loc în Billboard 2000 în fiecare deceniu de după anii 1980. În afară de U2, ceilalți trei — toți sunt artiști solo — sunt Bruce Springsteen, Barbra Streisand și Janet Jackson. Barbra Streisand este cea mai eficientă: a avut albume pe primul loc în topul american în fiecare dintre ultimele șase decenii.

În topul din această săptămână Digital Songs, care măsoară vânzările de single-uri online, cântecul “Perfect” interpretat de Ed Sheeran s-a menținut pe prima poziție cu vânzări de 180.000 de unități.

EVZ MONDEN VĂ RECOMANDĂ SĂ CITIȚI ȘI:

Globurile de AUR 2018! Uite ce FILM DOMINĂ nominalizările

Patriarhia explică de ce Regele Mihai va fi ÎNMORMÂNTAT după apusul soarelui

HALUCINANT! Dr. Monica Pop, despre ARȘINEL: „Am fi avut un NOU DECES”

Horoscopul zilei - Evenimentul zilei - evz.ro
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook

Leave a Reply


* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

[wysija_form id="7"]

X