Cea mai bună prăjitură în trei straturi fără zahăr și fără făină! Este o combinație perfectă de arome

Ai nevoie de: 2 cani nuca (sau alune, migdale…), 3 banane bine coapte, 1 cana stafide si 2 cani caju inmuiat in apa vreo ora, 1 lingura ulei de in (sau nuca, migdale…), sirop de agave vreo 4 linguri, extract de vanilie, aprox 5 linguri cacao, unt de cocos 8-9 linguri (lingurile se masoara dupa ce incalziti untul si devine lichid, ca un ulei), fructe congelate sau caise uscate si un pic de sare.

Cea mai bună prăjitură în trei straturi fără zahăr și fără făină! Mod de preparare:

Citește și: Consumi cafea? Descoperire uimitoare. Uite ce beneficii îți poate aduce

Blatul: doua cani de nuca, o banana bine coapta si o cana stafide se amesteca cu ajutorul unui robot de bucatarie. Pasta rezultata se aseaza pe fundul unei tavi de 20/20cm. Se niveleaza si se pune la rece. Eu am pus-o in congelator pana am pregatit al doilea strat. Dupa cum veti vedea in poze, am pus folie transparenta pe fundul tavii, pentru ca, ajutandu-ma de folie, reusesc sa scot prajitura din tava foarte usor.

Ciocolata sau stratul numarul 2: doua linguri cu varf cacao (de calitate), 1 lingura ulei de in (eu nu am avut si am folosit ulei de nuca), 1 lingura sirop de agave si o jumatate de lingurita extract de vanilie se amesteca intr-o cana. Intre timp, se topeste untul de cocos, cam 2 linguri. Eu il pun intr-un pahar, iar paharul il tin in apa fierbinte cateva minute. Se amesteca cu restul ingredientelor si se toarna peste blatul inainte preparat. Puneti cu lingura si nivelati imediat, pe portiuni mici, pentru ca ciocolata se va intari foarte repede din pricina ca blatul este foarte rece. Dati la rece pana pregatiti urmatorul strat.

Citește continuarea…