Specialistii in somnologie si psihologie au stabilit ca exista, in mare, sase pozitii de dormit care sunt asociate cu sase tipuri diferite de personalitate.

Somnul prezinta asocieri clare cu personalitate omului, cu starea lui fizica si mintala, arata un studiu in somnologie si psihologie coordonat de Chris Idzikowski, director centrului Sleep Assessment and Advisory Service din Marea Britanie. Iata care sunt cele sase pozitii de dormit si ce spune fiecare despre personalitate omului care le adopta involuntar noapte de noapte!

Pozitie de dormit: fetusul

Pozitia fetala de dormit presupune ridicarea usoara a picioarelor catre piept si aplecarea trunchiului catre genunchi, exact asa cum sta un bebelus in burta mamei. Este cea mai comuna pozitie de dormit, 41% din oameni dormind asa. Ce spune pozitia fetala de dormit despre tine: desi manifesti aparente dure, serioase, este o fiinta extraordinare de sensibila in interiorul tau.

Pozitie de dormit: bustean

Exact ca un bustean, cu bratele si picioarele in linie, paralele si in prelungirea trunchiului, asa arata pozitia de dormit bustean. Persoanele care dorm astfel sunt, de regula, pozitive, volubile, sociale si se simt bine in mijlocul multimii. Totusi, ele tind sa dea dovada si de o naivitate periculoasa pentru ei insisi, caci din cauza firii lor naive risca deseori sa fie raniti emotional.

Continuarea pe Lyla.ro