Ce spune Novak Djokovic despre tara noastra: “Este extraordinar sa stii ca tari mici, precum Romania si Serbia”

Novak Djokovici a cucerit un nou titlu la Wimbledon, după ce l-a învins pe Roger Federer, în finală, scor 7-6(5), 1-6, 7-6(4), 4-6, 13-12 (7-3). Meciul a durat 5 ore și 2 minute și a fost marcat de multe lovituri colosale și răsturnări de situație.

Pentru prima dată, o finală s-a decis la tie-break, pentru că, în setul decisiv, cei doi tenismeni se aflau la egalitate, scor 12-12, la gameuri. Djokovici și-a trecut în palmares cel de-al 16-lea titlu de Mare Șlem, cinci dintre ele fiind cuerite la Wimbledon.

Citește și: Coronavirus Romania. Cum arata informatiile de ultima ora!

La dineul Campionilor de la Wimbledon, sarbul a avut numai cuvinte de lauda la adresa Simonei Halep, care a reusit o performanta extraordinara, informeaza DigiSport.

“Simona cunoaşte jocul, are spirit de luptă, acum are şi experienţă. Este extraordinar să ştii că ţări mici, precum România şi Serbia, care sunt şi vecine, se descurcă atât de bine pe scena mondială”, a spus Novak Djokovic, la Dineul Campionilor de la Wimbledon.

Romania are un loc special in inima lui Novak Djokovic! Sarbul este atasat de tara noastra, turneul din Bucuresti de acum un deceniu si jumtate reprezentand rampa sa de lansare spre tenisul cel mare.

“Îmi amintesc că turneul a fost la Bucureşti, în România. M-am calificat şi a fost primul turneu ATP pe care l-am jucat în cariera mea. Am câştigat împotriva lui Clement în primul tur, am pierdut cu Ferrer în trei seturi, pe zgură. Îmi aduc aminte foarte bine, pentru că a fost primul turneu ATP”, a afirmat Djokovic, pentru Digi Sport.