Un eveniment rar se va întâmpla în această noapte. Noaptea de marți spre miercuri va avea loc o eclipsă parţială de Lună, vizibilă din ţara noastră dacă cerul este senin.

Eclipsa va începe la ora 21:44, când Luna se va afla aproape de orizontul de sud-est. Schimbări pe discul selenar se vor putea vedea atunci când Luna intră în umbra Pământului, începând cu ora 23.00. Atunci partea din dreapta a discului va începe să fie mai puţin strălucitoare, iar Luna se va tot înspre sud-est.

„Dacă veţi privi Luna la acea oră, veţi vedea cum partea de sus a discului este mai roşie decât partea de jos. Motivul este că ceva mai mult de 50% din discul selenar se află în umbra Pământului. Partea de jos a discului se află în penumbră şi are o strălucire mai mare”, se arată pe site-ul Observatorului Astronomic „Vasile Urseanu”.

Citește și: Bilantul dezastrului din Spania: 10 persoane si-au pierdut viata si alte patru sunt date disparute

Luna va ieşi din umbră la ora 02:00, iar la ora 03:18 eclipsa se termină. Cea mai spectaculoasă parte a fenomenului se va produce între orele 23:00 şi 02:00.

Pe tot parcursul fenomenului, în dreapta Lunii se va putea observa planeta Saturn şi o constelaţie în formă de casă, constelaţia Sagittarius.