Ce se va întâmpla cu Padurea Băneasa a anunțat ministrul mediului, Costel Alexe, care a solicitat modificarea statutuli Pădurii Băneasa. Acesta urmează a fi modificat în luna martie

Tăierea arborilor din Pădurea Băneasa respectă prevederile legale şi a fost făcută conform practicilor silvice, a anunţat ministrul Mediului, Costel Alexe. El a precizat că au avut loc lucrări de rărire în urma cărora au fost extraşi atât arbori uscaţi, cât şi arbori verzi. Concluziile vin în urma inspecţiei făcute de Corpul de Control al Ministerului Mediului şi după ce ministrul a vizitat personal Pădurea Băneasa în această dimineaţă, precizează redactorul Bogdan Isopescu de la RRA.

Citește și: Declaratii la evenimentul de lansare a Campaniei Naționale de Impadurire "O padure cat o țara"

Pe de altă parte, ministrul Costel Alexe a anunţat că statutul Pădurii Băneasa va fi modificat în luna martie şi va fi interzisă exploatarea pentru producţie:

”Ne-am gândit cum putem să redăm Pădurii Băneasa rolul pe care în mod normal trebuie să îl aibă, acela de protecţie de pădure şi evident de plămân verde al capitalei. Ea va fi clasificată ca pădure-parc, aici nemaiputând interveni cu lucrări silvice pentru exploatarea arborilor sănătoşi şi doar dacă este vorba de igienizare sau dacă este vorba despre vreo doborâtură.”