Ce se întâmplă la Alba Iulia pe 1 Decembrie. 1 decembrie este ziua naţională a României şi are o însemnătate specială în societatea noastră. Totodată, această zi începe cu un marș oficial la Alba Iulia.

Ce se întâmplă la Alba Iulia pe 1 Decembrie. Ziua de 1 Decembrie va începe cu Marşul Unirii, organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, de la ora 07.00, cu pornire de la gara feroviară. La eveniment vor participa oameni din toate colțurile țării, din stânga și din dreapta Prutului, dar și participanți din Diaspora.

Parada va începe de la Gara Alba Iulia, apoi continuă pe Bulevardul Ferdinand – str. Tudor Vladimirescu – str. Emil Racoviţă – Bulevardul Republicii – Calea Moţilor – strada Doctor Ion Raţiu – Bulevardul Horea – Piaţa Tricolorul – strada Unirii.

Citește și: Alerta maxima in Alba Iulia! O fetita de 11 ani a disparut. Copila a plecat la scoala, dar NU s-a mai intors

La manifestaţie  vor fi fluturate steaguri tricolore orizontale, ca în urmă cu 101 de ani. Melodiile patriotice specifice intonate în marş şi drapele uriaşe tricolore de 100 de metri vor fi ingredientele care vor face memorabil evenimentul.

„Ne aducem aminte de înaintaşi, spre a învăţa cele mai preţioase lecţii”

„Ne aducem aminte de înaintaşi, spre a învăţa cele mai preţioase lecţii de demnitate şi voinţă naţională. Privim spre viitorul care nu poate fi altul decât unul construit în echipă, în înţelegere, consens şi numitor comun. Reîntregirea naţională este acel proiect care ne poate aduce laolaltă pe toţi, indiferent de pregătire, de mediul din care provenim, de ocupaţiile de zi cu zi. La Alba Iulia dăm mână cu mână pentru un proiect de ţară, pentru România”, a declarat Ștefan Lupu, preşedintele Acţiunii 2012.

Ziua națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989, ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.