Ce se întâmplă în turism, în 2020, ne spune președintele Federației Industriei Hoteliere din România, Cătălin Ilie.

Anul 2020 va fi unul al provocărilor

Orașul Timișoara va fi desemnată Capitală Culturală Europeană în 2021, ceea ce va stimula şi mai mult turismul în zonă, iar, din punctul de vedere al investițiilor, Oradea, Cluj Napoca și Iaşi vor deţine locurile fruntașe.

Cătălin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România:

”Este un an în care noi unități vor intra pe piață. Va continua ritmul de dezvoltare a industriei hoteliere, pentru că sunt multe investiții în curs. Va continua creșterea nivelului serviciilor prin investiții în educație, avem mare nevoie de acest lucru, și cred eu că se va adăuga o promovare mai bună a României. Per total, eu zic că este un pas înainte pe care îl vom face spre maturizare. Digitalizarea va pătrunde din ce în ce mai mult în viața noastră, a tuturor celor din turism.”

Cum se va reflectă digitalizarea în serviciile hoteliere?

Citește și: Baba Vanga, previziuni care vor zgudui lumea! Ce nenorociri ne asteapta in 2020

” Va îmbunătăţi serviciile, va face viața mai ușoară clienților noștri, care devin din ce în ce mai educați și știu să își aleagă opțiunile mai bune de cazare, se va concretiza printr-o consolidare a unor piețe care deja performează. Timișoara, Cluj, Sibiu, Oradea vor continua ritmul de performanță solidă în turism, dar ne bucură să vedem investiții în zona de sud a litoralului, ceea ce diversifică puțin oferta” a declarat Cătălin Ilie