Miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al oraşului New York, a intrat ieri în cursa pentru nominalizarea candidatului democrat la preşedinţia Statelor Unite. Michael Bloomberg, în vârstă de 77 de ani, s-a răzgândit, după ce în primăvară declara că nu va candida la preşedinţie. El spune acum, într-un comunicat, că intră în competiţie pentru a-l învinge pe Donald Trump, deoarece America nu-şi mai poate permite încă patru ani de acţiuni nesăbuite şi lipsite de etică ale actualului preşedinte. Într-o declarație scrisă, Bloomberg a arătat că vă oferi o opțiune pragmatică alegătorilor în campania de înlocuire a unui președinte care “reprezintă o amenințare existențială pentru America şi valorile sale”.

Citește și: Baba Vanga, previziuni care vor zgudui lumea! Ce nenorociri ne asteapta in 2020

Fost republican, Michael Bloomberg s-a înscris în Partidul Democrat anul trecut. El se alătură celorlalți candidați democrați la nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile prezidențiale de anul viitor, venind în cursa pentru nominalizare cu numai zece săptămâni înaintea începerii votului în alegerile preliminare.

În vârstă de 77 de ani, ca politician de centru, cu profunde legături cu Wall Street, se așteaptă ca Bloomberg să aibă dificultăți în a atrage de partea lui baza liberală, de stânga, a alegătorilor democrați, dar, spun analiștii, uriașele sale resurse financiare și profilul său moderat ar putea atrage multe voturi în alegerile pentru nominalizarea candidatului democrat, alegeri care au devenit, înainte de toate, o competiție pentru a identifica cel mai bine poziționat candidat al democraților care ar putea câștiga împotriva republicanului Donald Trump.