Astăzi, 15 ianuarie 2020, relațiile economice dintre Israel și Egipt au atins noi dimensiuni. Israelul a început, astăzi, exportul de gaz natural spre Egipt, iar momentul a fost considerat istoric de preşedintele Reuven Rivlin. El i-a trimis o scrisoare omologului său egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, în care a apreciat că legătura dintre cele două ţări este una strategică.

Israelul a început să livreze gaz natural spre Egipt, au anunțat miniştrii energiei din ambele țări, ceea ce va permite exporturile de gaze în Europa prin intermediul terminalelor de gaz lichefiat din Egipt. Într-o declarație comună a ministrului israelian al energiei, Yuval Steinitz, și omologului său egiptean, Tarek el Molla, se arată că exportul de gaz din Israel către Egipt va servi intereselor economice ale celor două țări. Această cooperare vine în sprijinul stabilității regionale și va consolida rolul Egiptului ca hub energetic.

Citește și:

Miniştrii energiei din cele două țări participă la Cairo la o reuniune a forumului pentru gazul natural din bazinul mediteranean, împreună cu miniștrii energiei din Italia, Grecia, Cipru, Iordania și Autoritatea Palestiniană. Luna trecută, Israelul a aprobat exportul a 60 de miliarde metri cubi din zăcământul Leviathan pentru următorii 15 ani. Acordul este evaluat la 15 miliarde de dolari.