Ce le-a prezis Arsenie Boca soților Ceaușescu. Zoe Dăian, nepoata fostului stareț de la Mânăstirea prislop, Arsenie Boca, a relatatun episod mai puțin cunoscut de români din viața părintelui.

Iată mai jos UN interviul realizat de Agerpres cu Zoe Dăian despre cel care i-a fost ca un al doilea tată și despre câteva dintre tainele care învăluie viața acestuia.

Ce le-a prezis Arsenie Boca soților Ceaușescu. L-a adus la noi în casă

„Tata ţinea foarte mult la Zian (numele de botez al Părintelui – n.r.). L-a adus la noi în casă când era de vreo opt ani şi avea probleme în familie din cauza divorţului părinţilor lui. Pot spune că tata ţinea la Zian mai mult decât la mine. Zian îmi lua apărarea mereu când, mică fiind, făceam „câte-o nefăcută” şi mama, foarte severă cu mine, mă certa. Mă lua lângă el şi-i spunea mamei să plece şi să ne lase singuri, iar mama se îmblânzea imediat, deşi nu-i era în fire, şi scăpam de nuieluşă. Ţin minte că nu-i plăcea societatea. Părinţii mei au cununat foarte mulţi tineri, iar când îl chemau şi pe el la nuntă, nu voia să se ducă. Îi spunea mamei că rămâne acasă ca să aibă grijă de mine: „Mărioară, eu nu sunt pentru viaţa asta. Voi mergeţi liniştiţi, eu am grijă de Zoe”, îi spunea Zian mamei mele. Avea grijă de mine, m-a învăţat să beau laptele care mie mi se părea mereu amar la gust, dar când îmi dădea să beau din cana lui era dulce. Era un băiat chipeş, frumos, semăna cu mama lui, multe fete au încercat să-l rupă de pe calea lui, dar el nu a cedat niciodată.

Citește și: Cuvinte interzise. Arsenie Boca a dezvaluit ce NU trebuie sa spunem vreodata

A cântat la pian și la vioară de prima oară când a pus mâna pe ele– Când v-aţi dat seama, prima dată, că Zian era „altfel”?
– Eu aveam un regim foarte sever când învăţam să cânt la pian, iar tata, care ştia să cânte la pian şi la vioară, îmi aducea partituri dificile.”…

Citește continuarea…