Prezenţă ridicată la urne în străinătate, unde votul a început de vineri. Şi-au exprimat opţiunea aproximativ 1 mil. de români care trăiesc şi muncesc în afara graniţelor. Numărul îi include şi pe cei peste 17.000, care au votat prin corespondenţă.

Conform lui Marius Pieleanu , Iohannis ar fi obținut 67,33 % dintre voturile exprimate, aceste date estimând diaspora și voturile din țară.

Ce își doresc românii din Londra:

Aş vrea să mă întorc acasă. Acum, ce să se schimbe…? Cred că tot. Ştiu că nu se poate de pe o zi pe alta, dar avem speranţe. Ce ar trebui să se schimbe, în primul rând, partea economică, pentru a mă determina să mă întrc acasă. Salarii mai bune şi locuri de muncă mai bune – a declarat un român care lucrează în Marea Britanie.

Citește și: Guvernul de la Londra da lovitura! Cum vor fi afectati romanii de Brexit

O studentă la una dintre facultățile din Londra a declarat că ar dori să se întoarcă în țară, din tot sufletul, însă dorește să poată avea încredere în guvern astfel încât să fie de acord cu deciziile acestuia şi să fie deciziile corecte pentru binele ţării. Să fie mai puţină corupţie şi să avem o ţară ca afară. Să stea lumea acasă, nu să vină să muncească… Să vină în excursie în străinătate.