Știrea aceasta poate părea de-a dreptul înfiorătoare. Nu s-a mai auzit până acum așa ceva.

Logica însă există și e legată de un fapt care va duce la protejarea oamenilor.

Se știe că Japonia va găzdui anul viitor Jocurile Olimpice, ediția cu numărul 22.

Există însă o mare problemă pe care Guvernul nipon vrea să o rezolve. E legată de boli fatale care pot circula cu repeziciune în mijlocul unei mase imense de oameni. Mai ales că vor veni din toate colțurile lumii.

Ca atare, s-a decis importarea tulpinilor unor agenți patogeni foarte periculoși. Laboratoarele vor pregăti în acest fel antidotul la aceste boli.

Citește și:

Una dintre tulpinile acestor agenți patogeni este cea legată de Ebola, notează publicația Scence Alert, citată de portalul www.descopera.ro.

„Chiar dacă nu au existat focare ale acestor boli în Japonia, Tokyo va găzdui Jocurile Olimpice din 2020 şi există un risc crescut ca unul dintre aceste virusuri să fie adus în ţară”, a spus Masayuki Saijo, director al Institutului Naţional pentru Boli Infecţioase din Japonia.

Populația Japoniei nu este foarte încântată de o asemenea decizie. Anume de-a aduce tuplini foarte periculoase pe teritoriul acestei țări.

„Este o prostie pentru guvern să ne spună să acceptăm planul din cauza Olimpiadei”, e de părere un om care trăiește în districtul Musashimurayama din Tokyo, după cum a relatat publicația locală The Asahi Shimbun.