Ce faci când nu te înțelegi cu șeful? Trainer-ul Marian Rujoiu subliniază că, pentru a avea o bună relație cu șeful, trebuie să te adaptezi la stilul lui de lucru, să păstrezi ”linia respectului” și să comunici la timp problemele cu care te confrunți.

”Cel mai important aspect în relația cu șeful pe care-l poți îmbunătăți rapid este adaptarea la stilul lui de lucru.
Dacă șeful vrea rezultate fără detalii, dă-i rezultate și nu-l mai omorî cu detalii.
Dacă șeful tău vrea să fie la curent cu fiecare pas pe care vrei să-l faci, ține-l la curent permanent.

Și nu uita că orice șef își dorește respect din partea angajaților. Astfel că, oricât de prieten ți s-ar părea că ești cu șeful tău, ia în serios sarcinile care ți se dau și du-le cu responsabilitate la îndeplinire.

Citește și:

Iar dacă simți că nu poți duce la îndeplinire un proiect, avertizează din timp, spune care este stadiul, și spune-i de ce timp ai mai avea nevoie” subliniază specialistul pe site-ul său. www.marian-rujoiu.ro

Dacă ai impresia că șeful nu te susține, specialiștii te sfătuiesc să fii foarte sincer cu tine.
S-ar putea ca, de fapt, șeful să nu fie ”împotriva ta”, iar insuccesul de până acum să ți se datoreze. Poate că trebuie să muncești mai mult sau trebuie să te perfecționezi în domeniul tău de activitate.
Activitatea și rezultatele colegilor care sunt ”în plină ascensiune” ar putea să te ajute să înțelegi mai bine cum trebuie să procedezi.

Citește și:

O discuție cu șeful poate clarifica situația și te poate ajuta în luarea celor mai bune decizii pentru tine.
În orice caz, nu lua orice critică sau lipsă de susținere ca pe un afront personal și renunță la furie sau frustrări.
Încearcă să-ți construiești o ”rețea de ajutor” în interiorul firmei. Colegii care te apreciază te pot ajuta să avansezi mai mult decât crezi.

În cazul în care nicio strategie nu are succes și relația cu șeful nu se îmbunătățește, traine-rul Marian Rujoiu subliniază că ai două variante: îți cauți un alt job sau îți deschizi propria afacere.
Dacă a doua variantă ți se pare cea mai atrăgătoare și mai motivantă, află aici câteva lucruri de care trebuie să ții cont înainte de a porni la drum.