Ce este PROPOFOLUL? Substanţa care l-a ucis pe băiețelul de patru ani, la dentist, cunoscut şi ca „medicamentul lui Michael Jackson”, poate fi letală, în cazul în care medicii nu respectă regulile corecte de procedură.

Substamnța ucigașă care a dus la decesul lui Petru, micuțul de patru ani din Pitești, este un medicament sedativ-hipnotic, care se administrează intravenos, utilizat pentru anestezia generală.

Ce este PROPOFOLUL? Este folosit des în medicină în cazul unor proceduri precum endoscopia sau colonoscopia. Substanța induce o serie de efecte organismului uman, motiv pentru care pacienții care îl primesc trebuiesc atent monitorizați.

Citește și: Legătura nebănuită dintre Michael Jackson şi Madonna. Ea s-a dezbrăcat şi el...

Propofolul scade brusc tensiunea arterială și încetineşte respirația, motiv pentru care pacienții cărora le este administrată această substanţă trebuie să rămână sub monitorizare constantă.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat în exclusivitate pentru România TV, a explicat cum trebuie dozat medicamentul și cum trebuie dozat, mai ales la pacienţii pediatrici cu greutate corporală mică.„Propofolul este un produs foarte puternic, aduceţi-vă aminte de tragedia care s-a întâmplat cu Michael Jackson, tot din cauza unei supradoze cu acest medicament s-a pierdut celebrul artist şi acest medicament trebuie folosit numai în cadrul în care pacientul poate fi monitorizat corect.

Propofolul trebuie dozat cu mare atenţie…

Absolut, nu este un medicament care poate fi cumpărat de oricine din farmacii. Este un produs foarte eficient, dar care trebuie dozat cu mare atenţie, mai ales la pacienţii pediatrici cu greutate corporală mică”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache, pentru România TV.

Sursă foto: ky3.com