Ce este fericirea? In cadrul unui interviu acordat pentru Evenimentul Zilei, profesorul Dumitru Constantin Dulcan a explicat ce este pana la urma starea pe care cu totii o cautam.

Pentru ca scopul vietii noastre este cautarea fericirii, prof. Constan Dulcan a explicat ce este acest sentiment si a dezvaluit daca putem evita suferintele.

Ce este fericirea: “Sentimentul de plenitudine pe care îl ai în fața vieții”

“Fericirea este sentimentul împlinirii complete a propriei tale ființe psihologice. Am o dorință, mi-am satisfăcut-o, mă simt împlinit. Mâine o să am însă o altă dorință. Și atunci, la un moment dat, fericirea înseamnă de fapt o continuă căutare a dorinței de a te simți împlinit. Este sentimentul de plenitudine pe care îl ai în fața vieții. În viața asta se știe că pe pământ nu poți să fii doar fericit. Nu există numai fericire, există și suferință. Caracterul trecător al lucrurilor trebuie să fie mereu în gândul nostru. Dacă stăpânim rațional lumea, nu doar pasional-afectiv, putem să trăim bine în ea, să ne acomodăm ei, dar dacă nu putem să depășim momentele dificile din viață prin rațiune, vom fi mereu nefericiți.”

Se poate evita faptul că suferința face parte din viață?

Citește și: Gandirea pozitiva! Prof. Dulcan: Comportamentul meu înseamnă comportamentul lumii

“Este indubitabilă suferința, dar vom fi din nou cu cei pe care îi pierdem. Nouă, aici, timpul ni se pare lung, dar „dincolo” timpul se măsoară în clipe. Sunt mulți care au avut exteriențe de moarte clinică și când s-au întors au spus că ceea ce pentru noi înseamnă ani, pentru ei înseamnă clipe”, a marturisit prof Constantin Dulcan, potrivit EVZ.