Ce decizie a luat conducerea Parlamentului cu privire la moțiunea de cenzura a PSD împotriva Guvernului Orban

Conducerea Parlamentului a decis ca moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Orban să fie dezbătută și votată mâine de la ora 12:00. Documentul, semnat de 208 parlamentari PSD și UDMR, a fost depus după ce Executivul și-a angajat răspunderea asupra proiectului de lege care vizează revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că în acest moment există suficiente voturi pentru ca moțiunea de cenzură să fie adoptată, iar Guvernul să fie demis.
Marcel Ciolacu: Suficiente voturi înseamnă că avem mai mult de 233. În acest moment, cu discuția sau fără discuția cu domnul Ponta, avem voturile necesare să cadă Guvernul Orban.

Citește și: Ludovic Orban, la Gala Women în Economy 2020: „Cred foarte mult că România are o şansă enormă...”

Şedința conducerii Parlamentului, programată inițial la ora 12:00, nu s-a putut din cauza neprezentării reprezentanților PSD. Ei au explicat că așteptau ședința de guvern pentru a vedea dacă Executivul va adopta o ordonanță de urgență pe tema revenirii la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, potrivit RRA.