Pentru copii, Prima TV și TVR 2 au pregătit Atelierul Magic și Pisicile aristocrate

Crăciunul se sărbătorește acasă, alături de familie, iar posturile TV au pregătit o ofertă variată pentru a-i ține pe români lipiți de televizor. TVR 1 aduce colinde, documentare în premieră, dar și un concert Andrea Bocelli: Cinema. Nu va lipsi nici Iuliana Tudor, cu o ediție specială „O dată-n viață” și nici celebrul Celentano, ce dă o fugă din Las Fierbinți până în bucătăria lui Dinescu. ProTV, pune accentul pe filme și o invită pe Andreea Esca la „Jocuri de celebritate,” iar Antena 1 dă startul la… Bingo și distracție cu Horia Brenciu. Nu sunt uitați nici cei mici, ce se vor distra în noul „Atelier Magic”, de la Prima TV, sau urmărind „Pisicile aristocrate” și „Veronica se întoarce”, pe TVR 2.

Jocuri murdare sau partea întunecată a sportului, la TVR 1

Tradiționalele colinde de Crăciun, pe care Madrigalul le interpretează de peste 50 de ani, vor răsuna și în acest an la TVR 1, iar sâmbătă, 24 decembrie, de la ora 10.30 postul public de televiziune dă startul sărbătorilor de iarnă. În ziua de Crăciun, Universul credinței va transmite în direct „Sfinta Liturghie” de la Catedrala Patriarhală din București. Urmează edițiile speciale ale celor mai urmărite emisiuni ale postului: Celentano va fi oaspete în bucătăria lui Mircea Dinescu, duminică de la ora 15.00, iar Iuliana Tudor propune un duel intre echipele Faimoșii și Fantasticii (echipa lui Ionuț Fulea și cea a lui Dinu Iancu Sălăj anu), la „O dată-n viata”.

„Jocuri murdare sau partea întunecată a sportului” este documentarul premiat anul acesta la mai multe festivaluri și adus în premieră de TVR, în ziua de Crăciun, de la ora 18.00. Jurnalistul de investigație Benjamin Best propune o privire de ansamblu în culisele pline de culoare ale lumii sporturilor. A doua zi, postul public difuzează un concert susținut de Andrea Bocelli la Dolby Theatre în 2015, cu melodii celebre din filme precum „Doctor Jivago”, „Love Story”, „Nașul”, „Viața e frumoasă”, „Gladiatorul”, „Poveste din Cartierul de Vest”, „Evita” sau „Mic dejun la Tiffany. Concertul va fi difuzat de TVR 1 luni, 26 decembrie, de la 21.10.

La TVR 2, în noaptea de Ajun, telespectatorii pot urmări în direct de la Vatican – Liturghia pontificală a Sărbătorii Nașterii Domnului. Nu vor lipsi filmele care fac deliciul copiilor: Veronica se întoarce (România, 1973), în regia Elisabetei Bostan, cu Lulu Mihăescu, Margareta Pâslaru, Dem Rădulescu și refrenele lui Temistocle Popa, duminică de la ora 11.10. Filmul de seară se adresează tot copiilor, iar de la ora 20.10, TVR a programat „Pisicile aristocrate”, clasicul din 1970.

Antena dă startul la Bingo

ziua de Crăciun, la Antena 1 are loc premiera noii emisiuni „Uniplay Show”, prezentate de Horia Brenciu și Diana Munteanu din care nu vor lipsi premiile în bani, muzica și spectacolul. „De-a lungul anilor am participat la tot felul de formate, am trăit tot felul de experiențe TV. Toate au avut un singur scop: bucuria oamenilor, a telespectatorilor. Pe 25 decembrie voi fi amfitrionul unui spectacol care se dorește plin de surprize. Fie că e vorba de muzică, de jocuri, de distracție, „Uniplay Show” își propune să facă mulți români fericiți. Dincolo de vedetele invitate în spectacol, voi beneficia de cea mai nebună gașcă de muzicieni: orchestra mea! Am emoții, ca de obicei. Așa mi se întâmplă de fiecare dată când încep un proiect. La asta se adaugă si emoțiile din prima seara de Crăciun, atunci când vom debuta pe sticlă. Timp de două ore vreau zâmbete, strigăte si aplauze! Sper că nu-i cer prea mult lui Moș Craciun. Doar am fost cuminte!”, a declarat Horia Brenciu.

În fiecare ediție a emisiunii „Uniplay Show”, două echipe formate din vedete vor fi supuse unor probe amuzante și vor trece prin confruntări de toate felurile. În prima ediție a emisiunii ce va fi difuzată în seara de Crăciun de la ora 20.00, vor face spectacol, pe de-o parte Cătălin Bordea, Șerban Copoț și Dorian Popa, iar de cealaltă Maria Buză, Ruby și Raluk.

Andreea Esca se joacă de-a celebritatea la ProTV

Energie în spiritul sărbătorilor de iarnă și la Pro TV, iar emoția, aventura și distracția sunt elementele cheie în cele trei filme în premieră: „Haos de Crăciun”, „Hugo” și „Oameni mari și fără minte 2”. Spiritul sărbătorilor nu lipsește nici emisiunea „Jocuri de celebritate, programată a doua zi de Crăciun.

Duminică, 25 decembrie, la 16.30, Pro TV propune „Hugo”, un film cu cinci premii Oscar, care te va purta într-o aventură misterioasă. De la 20.30, călătoria continuă alături de Bilbo Baggins, în lupta împotriva întunericului, cu Hobbitul: Bătălia celor cinci oștiri, iar de la 23.00, o înțelegere ciudată între prieteni rupe convenționalul și prezintă o frumusețea unei familii fără etichetă, în „Prieteni cu copii”. A doua zi de Crăciun îi aduce pe Andreea Esca, Smiley, Pavel Bartoș, Magda Palimariu într-o ediție specială Jocuri de celebritate, de la 20.30. Bobonete, Strunilă și Ipate au pregătit o ediție specială. De la 22.00, „Oameni mari și fără minte 2” (Grown ups 2) ne va demonstra că, indiferent ce vârstă avem, suntem cu toții copii din când în când.

Sărbători la Prima TV, cu Atelierul Magic și ultima ediție din „Schimb de mame”

În Ajunul Crăciunului, de la ora ora 9.00, Olga Gudynn te așteaptă cu un Atelier Magic pentru copii, un îndemn la distracție și la povești pline de imaginație alături de personaje. Nu vor lipsi cei mai buni prieteni, iar Curajosul pui de râmă Oli, Doamna Ceapă, Banana Năzdrăvană, Bunica Mazăre, Mărul cel Isteț, Doamna Lene și Domnul Păstârnac sunt doar câteva dintre personajele care prind viață în bucătăria din Atelierul Magic. Ajunul e plin și de romantism, iar de la ora 20.30 Susan Sarandon, Robin Williams, Penelope Cruz și Paul Walker prezintă o colecție de povești intersectate, în „Noel”. Crăciunul va fi salvat chiar pe 25 decembrie în comedia „Salvați Crăciunul”, de la ora 22.30, când soarta Moșului este în mâna elfilor și a unor agenți de Securitate Internă. Nu vor lipsi nici filmele românești cu celebrii Dem Rădulescu, Ileana Stana Ionescu, Jean Constantin și Sebastian Papaiani. Chiar în ziua de Crăciun te așteaptă ultima ediție din acest sezon a reality-show-ului de succes „Schimb de mame”, iar telespectatorii o vor putea alege toată săptămâna viitoare pe cea care va câștiga titlul de „Prima Mamă”.